Todas las entradas de: Santornem'hi Monrelat

Monrelat nº39- Especial relat del oient(09/02/2018)

En aquesta nova emissió de Monrelat, hem començat amb Monescrit i com estructurar un text i hem fet un recorregut pels relats enviats pels nostres oïents, per la Ita Molins, Araceli Bayan Sanchez, Maria Rosa Pi Piqué i Maria Teresa Galán Buscató, també per altres amics de Santornem’hi Monrelat com Octavi de la Varga Mas i Monica Huix Mas. A més de relats d’en Frederick i l’Elvira.

us hi esperem! santornemhimonrelat@gmail.com, @santormonrelat (twitter) i facebook: https://www.facebook.com/santormonrelat/

Podcast Monrelat nº37 (15/12/2017)

En aquesta nova emissió de Monrelat, la última del 2017, hem començat amb una dedicatoria amb la música de Bruno Mars, a Monescrit hem descobert apps de suport a la escriptura creativa, també els diferents elements que componen un text narratiu i a Vida en Vers hem entrevistat a la Jimena Tierra, cofundadora de Tierra Editorial i escriptora.

Us hi esperem! santornemhimonrelat@gmail.com, @santormonrelat (twitter) i facebook: https://www.facebook.com/santormonrelat/

Monrelat nº36 (01/12/2017)

En aquesta nova emissió de Monrelat, estrenem una nova forma de participació pels oïents, la dedicatoria. En aquest programa també hem conegut a Monescrit una app que ens pot ajudar a la escriptura creativa dels nostres escrits, a Escripturesca un joc de creativitat , una segona dedicatoria i per acabar en el relat tenim contes de Martes de cuento (www.martesdecuento.com).

Us hi esperem! santornemhimonrelat@gmail.com, @santormonrelat (twitter) i facebook: https://www.facebook.com/santormonrelat/

 

Monrelat nº35 (17/11/2017)

En aquest cinquè programa de la temporada hem tingut Sylvia Plath com a editorial, a les noticies literaries Bodas de Sangre de Federico Garcia Lorca, a Monescrit Procés creatiu i a  escripturesca per començar a escriure i definir alguns elements de l’escrit, a més de un relat inspirat en les anecdotes que ens va explicar el nostre tècnic Marc Pallejà, entrevista a David Puigbó, autor de Tierra Editorial i finalment a l’Autor en escena, secció retrobada amb La Sang de Sergi Bellbell e interpretat per l’Elvira.

Relat de l’Elvira Bello Albelda – Monrelat (03/11/2017)

Ella es la matemàtica de las palabras que suman silabas.

Es altiva de rima elitista mirando a los sentimientos por encima del verso.

La poesia tan solo son cruces de palabras sin barrera.

Un me quiero y no debò, un sin ti que conmigo no puedo.

Métrica de la tierra a la incertidumbre que rima cadenas del foso a la lumbre.

Primeros pasos poetas para cautivar, ilusionar y abrir puertas.

Un ayer que te crea, un creador de palabras ciegas.

Un  sentimiento desconectado, un tocar rugoso, un palpar cotidiano, un sentir a dos manos.

Olor a letras sudadas después de un combate de ideas distorsionadas.

La poesía es solo eso, amante caprichosa de besos secos, caricias a la nada de deseos huecos.

Tinta salada, voz del muerto, papel tejido con la celulosa de un recuerdo.

Monescrit – Monrelat (03/11/2017)

Avui a Monescrit, aprendrem a fer servir el pedra, paper i tisora, per escriure.

Les normes son sencilles independment de sí es una sola persona com un grup, això ens permetrà fer un brain storming individual o grupal per tal de crear els nostres escrits.

Es comença dient pedra, paper, tisora.

Després es canvia un element, exemple: pedra, mecànic, tisora

Després es canvia un altre element: accident, mecànic, tisora

I finalment el últim: accident, mecànic, cotxe.

Es fa un petit titular o frase resum: Un mecànic pateix un accident de cotxe.

A partir d’aquí es construeix la historia. Esperem que us agradi el joc i el poseu en pràctica.

Entrevista Àngel Aluart – Monrelat 34 (03/11/2017)

En aquest programa us presentem a Àngel Aluart, autor de “Sendero Celeste” per Tierra Editorial, una obra que ens fa viatjar a la Edat mitjana i les seves llegendes, a través de la visió d’un templari que serà el protagonista. Un sacerdot-guerrer que va a les missions més perilloses al servei del temple. Per saber-ne més no dubteu en escoltar la entrevista i comprar el llibre.

Monrelat nº34 (03/11/2017)

En aquest quart programa de la temporada 2017-2018, comencem amb Monescrit, amb escripturesca (jocs creatius). Descobrirem com fer servir creativament el clàssic joc de Pedra, paper i tisora.

Després entrevistarem a Àngel de Aluart, autor de “Sendero Celeste” i editat per Tierra Editorial, una obra que parla sobre llegendes i templaris i finalment un relat inèdit de Elvira de los Ángeles Bello. Us hi esperem!